Städning

Hur man förvarar städprodukter på rätt sätt – tips och tricks

Städning är en viktig del av vårt dagliga liv och för att effektivt utföra städningen behöver vi ha ordning och reda på våra städprodukter. Att förvara städprodukter på rätt sätt inte bara förlänger deras hållbarhet, utan även minskar risken för skador eller oavsiktlig användning av skadliga kemikalier. I den här artikeln kommer vi att utforska några användbara tips och trick för att säkerställa att dina städprodukter är ordentligt förvarade och klara för användning.

Välj rätt förvaringsplats

Mörkt och svalt utrymme

Förvaring av städprodukter i ett mörkt och svalt utrymme hjälper till att förhindra nedbrytning och förlust av produktens effektivitet över tid. Undvik att placera städprodukter i direkt solljus eller i rum med höga temperaturer, eftersom detta kan göra att de förlorar sin kvalitet snabbare.

Barnsäkert utrymme

Om det finns barn i ditt hem är det viktigt att förvara städprodukter på ett säkert sätt för att undvika oavsiktlig användning eller olyckor. Förvara städprodukter i förseglade lådor eller höga skåp som är svåra för barn att nå. Se också till att förvaringen är utom räckhåll för barn och att förvaringsplatsen är tydligt märkt för att undvika förvirring.

Sortera och organisera

Kategorisera efter användningsområde

DelA av dina städprodukter i olika kategorier baserat på deras användningsområde. Till exempel kan du skapa en kategori för köksrengöring, en för badrummet och en för fönsterputsning. Detta gör det lättare att hitta rätt städprodukt när du behöver den och minskar tiden det tar att leta igenom olika förvaringsplatser.

Använd märkning

Att märka dina förvaringslådor eller hyllor kan göra det ännu enklare att hålla reda på dina städprodukter. Använd tydliga etiketter och beskrivningar för att snabbt kunna identifiera vad som finns i varje låda eller hylla. Detta sparar tid och minskar frustrationen att leta efter rätt produkt när du städar.

Undvik kontakt med livsmedel

Vissa städprodukter kan vara skadliga om de kommer i kontakt med livsmedel. Det är därför viktigt att förvara städprodukter och livsmedel separat för att undvika kontaminering. Se till att ha separata förvaringsplatser för dina städprodukter och dina matvaror. Detta minimerar risken för förgiftning eller matförsämring.

Att förvara städprodukter på rätt sätt är nyckeln till att bibehålla deras effektivitet och hållbarhet över tid. Genom att välja rätt förvaringsplats, kategorisera och organisera dina städprodukter samt undvika kontakt med livsmedel kan du optimera din städning och uppnå bästa möjliga resultat. Se till att följa dessa tips och tricks för att förvara dina städprodukter på rätt sätt och hålla ditt hem prydligt och fräscht.## Rengöringsprodukter för olika ytor

Köksytor

För att rengöra köksytor, inklusive bänkskivor, diskbänkar och spisar, finns det speciella rengöringsmedel som är utformade för att ta bort matrester, fettfläckar och bakterier. Se till att välja ett rengöringsmedel som är säkert att använda på olika material som marmor, rostfritt stål eller trä.

Badrum

Badrummet kan vara ett utmanande område att hålla rent på grund av fukt och kalkavlagringar. För att ta itu med detta behöver du städprodukter som är effektiva mot kalk och mögel. Använd ett rengöringsmedel speciellt utformat för badrum för att få bort smuts och bakterier från toaletter, handfat, badkar och duschar.

Golv

För rengöring av olika golvtyper, som trä, laminat eller klinker, finns det olika städprodukter att välja mellan. Använd ett rengöringsmedel som är säkert för den specifika golvytan och följ instruktionerna noggrant. Var försiktig med att inte använda för mycket vatten på trägolv, eftersom överdriven fukt kan skada träet.

Fönster

För att få kristallklara fönster använd ett fönsterputsmedel som är utformat för att ta bort smuts, fett och fingeravtryck utan att lämna ränder. Använd en mikrofiberduk eller en fönsterskrapa för att få bästa möjliga resultat och undvika att använda tidningar eller pappershanddukar, eftersom de kan efterlämna fibrer eller ränder.

Säker förvaring av kemikalier

Läs och följ instruktionerna på förpackningen

Innan du använder en städprodukt, ta dig tid att läsa instruktionerna på förpackningen. Instruktionerna ger dig viktig information om säker användning, förvaring och eventuella försiktighetsåtgärder som behöver vidtas. Följ alltid instruktionerna noggrant för att undvika skador eller farliga situationer.

Förvara kemikalier i originalförpackningar

Det är bäst att förvara kemikalier i sina originalförpackningar. Originalförpackningar har oftast information om innehåll, hantering och eventuella faror. Om du av någon anledning behöver flytta över kemikalier till en annan behållare, se till att den nya behållaren är ordentligt märkt och låsbar.

Håll kemikalier utom räckhåll för barn och husdjur

Förvara kemikalier på en plats som är utom räckhåll för barn och husdjur. Använd höga skåp eller lådor som är svåra att nå och låsbara för att undvika oavsiktlig användning eller olyckor. Var noga med att inte lämna kemikalier utan tillsyn och se till att de är ordentligt förseglade efter användning.

Genom att använda rätt rengöringsprodukter för olika ytor och säkert förvara kemikalier kan du göra din städning mer effektiv och säker. Kom ihåg att alltid läsa och följa instruktionerna på förpackningen och vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder för att undvika skador och olyckor.

rengöring av badrum ökar värdet på ditt hem vid försäljning

4 enklaste sätten att öka värdet på ditt hem

Vi har alla hört uttrycket ”vårt hem är vår största tillgång”. Trots att detta är sant i viss grad måste vi komma ihåg att vårt hus värde regleras av den nuvarande fastighetsmarknaden. Värdet på en fastighet är relativt och trots att nämnda marknad vanligtvis under längre perioder är stabil kan man se fluktuationer på kortare sikt.

Planerar du att annonsera om att ditt hem är till salu? Då är det viktigt att du höjer dess värde först. Ju mer noggrant du gör detta, ju mer kan försäljningen ge dig till ditt nästa husköp. Under åren har reparationer och renoveringar av hus och medföljande värdeökningar blivit en konst och många individer tjänar en bra summa genom att bara ”köpa, renovera och sälja ”. För att öka värdet på ditt hem på ett betydligt sätt behöver du dock inte vara expert på fastighetsområdet.

Faktorer som gör att du kan sälja ditt hem till ett bättre pris

Det finns ett par exceptionellt enkla saker du kan göra för att enkelt öka värdet på ditt hus. Låt oss ta en titt på några av de saker som kan hjälpa dig att sälja ditt hem till ett bättre pris.

Måla/Renovering ökar nästa alltid värdet

Ett målningsarbete som görs korrekt kan hålla din fasad i vackert och gott skick under lång tid. Du skulle kanske bli förvånad när du ser exakt hur mycket ett lager färg kan göra för att höja priset på ditt hem. Att sälja ditt hem handlar om att först förstå dess värde och sedan öka dess värde på olika sätt. Ett av de enklaste sätten att göra det är att måla ytter- och innerväggarna i ditt hem, eftersom det får det att se friskt och nytt ut. Så genom att bara investera ett fåtal tusen kronor kan du öka värdet på ditt hus med tiotusentals kronor.

Skaka liv i och fräscha upp din trädgård

Många människor har för vana att inte se till sina trädgårdar. Lita på oss när vi säger att en trädgård som fått växa fritt minskar värdet på hemmet i köparnas ögon. Så genom att bara bli av med överflödiga blad, klippa gräset ordentligt och se till att trädgården har ett par vackra blommor kan du enkelt öka värdet på ditt hem.

Rengöring av tak

Du måste ha sett hur smutsigt taket ibland kan bli på människors hem. När köpare besöker din fastighet kommer alla köpare att ha ögonen på fasaden och taket på din fastighet. Så om ditt tak är smutsigt och rörigt, bör du anlita professionell hjälp för rengöring av tak.

Rengöring av badrum

Ja, du hörde rätt! Många människor vill bara använda ett badrum om det är riktigt rent. Du kan enkelt göra ett gott intryck på köparna genom att rengöra badrummet innan de anländer. En enkel städning av badrummet kan även det öka värdet kraftigt på din bostad. Kontakta alltid en städfirma med billiga priser på städtjänster!

hur rengör man ett akvarium?

Steg för att rengöra akvarium – även ett väldigt smutsigt akvarium

Vet du hur man ska rengöra akvarium? Trots alla tappra försök så kan livet ibland komma i mellan och du tappar kontrollen över ditt akvarium. Varje dag så säger du att du ska ta itu med det, och helt plötsligt så är det för sent. Du börjar fundera på om det kanske inte skulle vara bättre att bara tömma ut alltihop, slänga bort det och börja om från början. Det har hänt mig också, tro mig. Men stanna upp ett tag innan du faller för frestelsen! Om du gör det så kommer du också att tappa alla de goda bakterierna som byggts upp i akvariet. Det är bara om ditt akvarium är i ett verkligt dåligt skick som det kan vara värt det att börja om igen.

Rengöring av ett smutsigt akvarium

Om du nu märker att du har ett smutsigt akvarium hemma, så lär dig av mig genom att läsa nedan hur du rengör det. Om du inte orkar rengöra själv, kontakta en rekommenderad städfirma för pris på detta.

Du kommer att behöva några verktyg. Och oroa dig inte, du kan rengöra ditt akvarium på ett bra sätt utan att tappa dina kolonier av goda bakterier. Det krävs bara lite tid och kraft men belöningen kommer att vara ett skinande rent akvarium och glada fiskar. Så, låt oss förbereda oss inför striden.

Dessa är dina vapen för att rengöra akvarium

 • Algskrapare eller skrubbande svamp
 • Rakblad av plast (använd plast på akvarium av akryl)
 • Vattenhävert
 • Hink
 • Blekmedel
 • Fönsterputsmedel för akvarium
 • Filtermedia
 • Filterborste
 • Pappershanddukar
 • Gamla badhanddukar

Du kommer att finna det enklare att rengöra ditt akvarium om du gör det i denna ordning:

 1. Insidan av glaset
 2. Dekorationerna
 3. Gruset
 4. Utsidan glaset och taket
 5. Filtren

Lyft först och främst ur dina fiskar och övriga djur som bor i ditt akvarium. Lägg dem i en bunke som är reserverad till denna användning endast och använd bara vatten från ditt akvarium. Var försiktig med var du förvarar hinken. Det är alltid en god idé att ha en särskild hink endast till ditt akvarium, till att skopa vatten då du ska byta vatten, eller som i detta exempel, för att förvara dina fiskar medan du rengör i akvariet. Se till att du använder en helt ny hink. Gamla hinkar kan ha rester av kemikalier eller rengöringsmedel som kan överföras till ditt akvarium.

Rengöring av insidan av glaset på akvariet

Ta din algskrubbare och rengör insidan av glaset. Du kan hitta många olika skrubbare hos din djuraffär. Några har handtag medan några bara är själva svampen. En del är till och med utrustade med magneter så att du slipper stoppa handen i vattnet då du har en magnet på varsin sida glaset. Men dessa är bättre för underhåll snarare än djuprengöring. Även om du kan tycka att de skrubbsvampar som du ser på djuraffären ser exakt likadana ut som de som finns i den vanliga affären eller i ditt kök, så köp den på djuraffären. Använd ALDRIG någon annan svamp. Skrubbsvampar till hushållet kan innehålla rengöringsmedel eller kemikalier som kan döda dina fiskar.

Om du har beläggningar på glasrutan som inte går bort kan du använda ett rakblad. Om akvariet är gjort av akryl så se till att du använder ett rakblad av plast eftersom standardrakbladet kan repa akrylytan.

Rengöring av akvariedekorationer

Ta bort alla stenar, dekorationer och plastväxter som är täckta med alger eller om ser smutsiga ut.

Ännu en gång, använd ALDRIG tvål eller diskmedel på dessa saker! Det kan vara dödligt för dina fiskar. Skrubba dem med din algskrubbare. Detta kommer att få bort det mesta av algerna och smutsen. Om du har några delar som är särskilt smutsiga så kan du blötlägga dem i en hink med 100 % rent blekmedel. Låt dra i ungefär 15 minuter och skrubba sedan bort de envisa fläckarna. Skölj föremålen sedan ordentligt noggrant och låt dem lufttorka.

Kanske blir du förvånad över att höra att levande växter också att tvättas med blekmedel om det behöv, med undantag för stjälkväxter. Levande växter kan tvättas med en femprocentig blandning av blekmedel i vatten.  Låt dem dra i endast 2 till 3 minuter och skölj dem sedan ordentligt i rinnande vatten.

Tvätta gruset i ett akvarium

Dammsug gruset i ditt akvarium med en vattenhävert. Du kan skaffa dig en som du kan direkt koppla ihop med kökskranen för att suga ut vattnet och sedan använda samma slang för att fylla upp akvariet igen. Dammsug gruset ordentligt tills allt smuts är borta. Jag har många gånger nästan fått helt slut på vatten och det fortfarande är mer smuts kvar, men då häller jag bara på mer vatten och suger ut det till gruset är rent.

Utsidan av glaset

Nu är det dags att rengöra taket, lamporna och utsidan av glaset. Använd inte vanligt fönsterputs då de ofta innehåller ammoniak. Om du känner dig frestad att använda medel för beläggningar eller andra kommersiella rengöringsmedel – så stopp! De är väldigt giftiga för fiskar. Köp ett rengöringsmedel från din djuraffär som är framtaget just för detta ändamål eller använd vinäger. Och komihåg, skölj allt ordentligt efteråt och skölj sedan igen! Även om du rengör utsidan av glaset så måste du vara väldigt försiktigt. Det är dumt att ta några risker.

Rengöra akvariefiltret

Nu när det mesta av akvariet är rengjort kan du dekorera det igen och sätta tillbaka växterna. Rengör inte ditt filter ännu utan vänta ett par veckor. Jag vet att du är mitt i städartaget nu, men försök att inte röra ditt filter. Du har när du rengjort akvariet stört dina kolonier av goda bakterier. Men som tur är så bor de även i dina filtermedia. Cirkulationen av rent vatten i filtren kommer att hjälpa att återställa miljön i akvariet. Om du rengör filtret samtidigt som du rengör akvariet så kan du göra att ammoniaknivåerna blir så höga att det dödar dina fiskar.

Okej, men nu är det några veckor senare och du är redo för att rengöra ditt filter. Byter du bara ut ditt filtermedia eller rengör du alltihop? Beroende på vilket media du använder så är svaret också olika. Om ditt filtermedia är gjort av jonbytare harts, karbon eller ammoniakabsorberade filter, så byt ut det om det suttit i filtersystemet i mer än tre veckor. Median är utslitet efter denna tid och ger inte längre samma resultat som innan. Mekaniska filter såsom svampar, keramiska ringar och fiber kan enkelt sköljas av för att få bort smutsen från dem, och samtidigt behålla bakterienivån mer eller mindre intakt. För att skydda bakterierna använd vatten med samma temperatur som det i ditt akvarium och lägg tillbaka median i filtret omedelbart.

Du bör också rengöra rören och de andra delarna av filtersystemet. Du kan använda en filterborste för att få bort allt slem eller smuts som kan ha samlats i alla vinklar och vrån.

Gör ett städschema för att städa akvariet

Nu när ditt akvarium är vackert igen så kan det vara en bra idé att skapa ett schema för underhållet av det så att du slipper spendera en hel dag med att rengöra det igen. Byt ut delar av vattnet varannan vecka, och ta bort alger på insidan glaset och på dekorationerna en gång i veckan, eller så fort du ser det. Det är nu de där svamparna med magneter är suveräna att ha. Du kan hålla dina fisknät i ett suveränt skick genom att blötlägga dem i blekmedel nu och då och sedan skölja dem noggrant. Ditt akvarium kommer att bli din nya stolthet och du kommer kunna njuta av att se dina fiskar igen.

städa hemmet och få det mer organiserat

Att städa – och hålla ordning i hemmet

Har du problem med ansamlingar av oviktiga saker som du måste vada igenom? Oordning stör de flesta. Med många pågående aktiviteter med barnen, arbete osv kan städningen ibland hamna på efterkälken. I den här artikeln ger vi några städtips för hur du kan hantera oordning och hålla hemlivet funktionsmässigt genom att städa till lägst pris – dvs gratis helt själv.

Städa dig till ordning hemma

Det första steget i varje städprojekt är att bestämma vad man vill behålla och vad man kan göra sig av med. Om du har problem med oordning och saker överallt kan det vara så att du är något av en samlare. Saker man behållit av sentimentala skäl kan vara svåra att göra sig av med, men vi tenderar att spara för många saker som vi aldrig kommer att behöva. När behövde du senast konsultera din deklaration från 1962? Just det, det är bara mer skräp.

Det bästa sättet att börja sortera är att skapa tre högar

Hög ett är skräphögen. Här hamnar allt du inte använt på ett år eller mer och som du med handen på hjärtat inte kan se någon användning för de kommande sex månaderna.

Hög två är säljhögen. Denna hög är för saker som är i gott skick och fungerar men som du inte har någon egentlig användning för. Istället för att kasta bort dem kan du sälja eller ge bort dem till någon som uppskattar dem och kanske få några slantar på köpet. Du kanske väljer att använda pengarna till att införskaffa containrar eller annat för att hålla ordning i hemmet.

Hög tre är spara högen. Denna hög består av saker du verkligen behöver i ditt normala liv. Målet med hela övningen är att få ner volymen på denna hög till hanterbar storlek. Man måste kontinuerligt gå igenom spara högen. Saker som verkligen behövs kommer inte att hamna i någon hög alls.

Åk till soptippen med skräp

När du gått igenom skräpet, gjort en vända till soptippen, sorterat in gamla dokument i pärmar och dokumentsamlare och kanske sålt något för lite fickpengar, är det dags att ta itu med återstoden av hemmet.

Gå successivt igenom spara högen och ställ tillbaka sakerna på sina platser. Låt inte modet svika dig: när man tappat rytmen kan det vara svårt att börja igen. Försök bli färdig när du väl börjat. Mycket snart kommer du att se resultat. Du kommer snart att börja minnas var allt finns och få en känsla av frihet.

Allt som behövs är ett beslut, och om du verkligen önskar ett ordnat och städat hem, ta ett djupt andetag, beväpna dig med ett leende och få det gjort!

Därför bör du anlita en städfirma för städservice av ditt hem

När det kommer till städservice, finns det ett par saker som är viktiga att veta. Vanligtvis kan du inte göra all din städning själv. När du är klar med att återställa ditt gamla hem, eller när du flyttar in i ett nytt hem, är det viktigt att få hjälp av ett städföretag.

Hur städservice kan förbättra ditt sätt att leva

Om du inte städar ditt hem fullständigt då och då, kan det resultera i allvarliga konsekvenser. Smuts kan ha en effekt på kvaliteten av funktionerna i ditt hus, och det kan orsaka ytterligare kostnader som kommer att vara dyra.

Djuprengöring då och då

Om du vill få ditt hem helt städat, kan du boka en engångs- städning. Denna städtjänsten kan enkelt modifieras utefter dina behov, så du kan prata mer med din städfirma för att få ytterligare information. Du kan välja vilka områden på egendomen som du vill ska bli städat, du kan säga på ett precist sätt hur du vill att de ska städa och nämna andra önskemål som du kanske har. Städfirmor kan erbjuda dig:

 • Badrumsrengöring – De professionella städarna kommer noggrant att städa ditt badrum. Detta är den smutsigaste delen i ett hus, så en noggrann rengöring där är väldigt viktigt. De kommer att rengöra din dusch, ditt badkar, ditt golv och så vidare. Allting kommer att rengöras, och inte den minsta detalj kommer att glömmas bort.
 • Köksrengöring – Om du väljer detta alternativet, kommer specialisterna att städa hela ditt kök noggrant. Detta betyder att minsta lilla detalj i ditt kök kommer att städas både från insidan och utsidan.
 • Städa andra områden – Detta inkluderar damning av flera områden, städning av dörrar, fönsterkarmar, möbler, strömbrytare, golv och så vidare.

Vanlig Städservice

Städfirmor kan även tillhandahålla vanlig städning som ett alternativ. Detta betyder att de som städar kommer fixa hela ditt hem, eller om du vill, bara en del av det. Du får själv välja mellan de två olika sorterna.. Dock finns det skillnad i de olika procedurerna. Den vanliga städningen kommer inte ta hand om den djupt rotade smutsen; du måste välja djuprengöring om du vill få bort det. Vanlig städning, kommer dock att hjälpa dig med vanlig underhållning av ditt hus.

Vanlig städning genomförs oftast en gång i veckan, varannan vecka eller varje månad: Du kan välja helt enligt dina behov. Städfirman kommer att skicka sina städare, och de kommer att:

 • Städa dina bänkar och skåp
 • Städa din utrustning i köket
 • Städa golvet, stekpannor och diskho
 • Tömma soptunnor
 • De kommer städa allting i ditt badrum
 • Vaxa golvet
 • De kan damma allt i ditt vardagsrum och sovrum
 • De städar dina möbler

Det finns massa möjligheter. Allt du behöver göra är att bestämma dig för om du behöver en djup eller vanlig städning. De flesta städföretag täcker olika sorters städning så det är viktigt att ta reda på vad din favoritfirma gör och vad de erbjuder.

Städtips – Städa hemmet effektivt

För upptagna människor som inte har massor med fritid eller tid över till att städa sina hem5 smarta städtips online kan städning bli en sådan överväldigande syssla. När man kommer hem från en stressig dag på jobbet så vill de flesta bara ta det lugnt, och sällan känner man för att städa särskilt mycket.
Men när barnen börjar bli sjuka och när du själv drar dig för att komma hem till ditt stökiga hus, så är det helt enkelt dags att ta tag i städningen.

Här är 5 enkla städtips för hemmet som du kan följa:

 1. Schemalägg när du ska städa hemma och förhoppningsvis så schemalägger du inte nu nästa städning till nästa år. Helger är den bästa tidpunkten för att städa, speciellt om du jobbar under veckorna. För att göra det enklare kan du även dela upp sysslorna över flera dagar i veckan. Till exempel så kan du schemalägga ditt rum och barnens rum på onsdagar. Vardagsrum och matrum på lördagar och badrum och garage på söndagar. Allt beror på hur du själv vill hantera sysslorna. Kom ihåg, ju mer du tillåter att saker läggs på hög och ju mer du väntar till det värsta, desto större och svårare kommer städningen att vara till sist.
 1. Organisera ditt städmaterial. En anledning till att så många inte gillar tanken på att städa är att det tar sådan lång tid att hämta allt de behöver för att städa. Badrumsrengöringsmedel står bäst under handfatet, och du kan enkelt rengöra ditt badrum om du vet att rengöringsmedlen finns lätt till hands. Du kan också förvara dammtrasor och möbelpoleringsmedel i rummen. Att investera i bra rengöringsmedel och redskap är ett måste, så schemalägg en tid då du kan köpa allt som du behöver för att städa huset, och förvara det sedan där du lätt kan nå dem.
 1. Pröva en snabbstädningsteknik. Det är fullt förståeligt att när du kommer hem så är du trött och allt du vill är att vila. Men, om du klarar av att göra små snabbstädningar nu och då, så kan det verkligen minska dammet och smutsen som annars byggs upp. Att plocka av bordet och i rummen kan lätt utföras medan du är avslappnad och lyssnar på musik. Att rengöra på en gång då man ser att det börjar bli smutsigt är oerhört viktigt. Snabba och enkla metoder för att torka av och damma kan verkligen få bort damm och få rummen att se så mycket bättre ut.
 1. Ögonblickligt agerande kan verkligen göra skillnad. Vissa sysslor som att bädda sängen direkt då du vaknar eller torka av bordet efter varje måltid kommer med säkerhet förändra sättet som du ser på ditt hem. Det får dig att må bra att komma hem och se en bäddad säng eller ett fläckfritt middagsbord. Fläckar och annan smuts är lätthanterade om du tar hand om dem på en gång. Att skjuta på saker är allas svaghet, men speciellt då det gäller städning.
 1. Mindre är bättre. Detta gäller än mer sakerna som du har i ditt hem. Mycket saker i huset kan göra ditt hus till ett ständigt kaos. Så börja plocka bort lite i ditt hem och njut av ett luftigt och rent hem.

Men dessa 5 enkla tipsen så kan du vara säker på att städa huset aldrig igen känns som något överväldigande.

Artikel skriven av Flyttstädning Pris