Städtips – Städa hemmet effektivt

För upptagna människor som inte har massor med fritid eller tid över till att städa sina hem5 smarta städtips online kan städning bli en sådan överväldigande syssla. När man kommer hem från en stressig dag på jobbet så vill de flesta bara ta det lugnt, och sällan känner man för att städa särskilt mycket.
Men när barnen börjar bli sjuka och när du själv drar dig för att komma hem till ditt stökiga hus, så är det helt enkelt dags att ta tag i städningen.

Här är 5 enkla städtips för hemmet som du kan följa:

 1. Schemalägg när du ska städa hemma och förhoppningsvis så schemalägger du inte nu nästa städning till nästa år. Helger är den bästa tidpunkten för att städa, speciellt om du jobbar under veckorna. För att göra det enklare kan du även dela upp sysslorna över flera dagar i veckan. Till exempel så kan du schemalägga ditt rum och barnens rum på onsdagar. Vardagsrum och matrum på lördagar och badrum och garage på söndagar. Allt beror på hur du själv vill hantera sysslorna. Kom ihåg, ju mer du tillåter att saker läggs på hög och ju mer du väntar till det värsta, desto större och svårare kommer städningen att vara till sist.
 1. Organisera ditt städmaterial. En anledning till att så många inte gillar tanken på att städa är att det tar sådan lång tid att hämta allt de behöver för att städa. Badrumsrengöringsmedel står bäst under handfatet, och du kan enkelt rengöra ditt badrum om du vet att rengöringsmedlen finns lätt till hands. Du kan också förvara dammtrasor och möbelpoleringsmedel i rummen. Att investera i bra rengöringsmedel och redskap är ett måste, så schemalägg en tid då du kan köpa allt som du behöver för att städa huset, och förvara det sedan där du lätt kan nå dem.
 1. Pröva en snabbstädningsteknik. Det är fullt förståeligt att när du kommer hem så är du trött och allt du vill är att vila. Men, om du klarar av att göra små snabbstädningar nu och då, så kan det verkligen minska dammet och smutsen som annars byggs upp. Att plocka av bordet och i rummen kan lätt utföras medan du är avslappnad och lyssnar på musik. Att rengöra på en gång då man ser att det börjar bli smutsigt är oerhört viktigt. Snabba och enkla metoder för att torka av och damma kan verkligen få bort damm och få rummen att se så mycket bättre ut.
 1. Ögonblickligt agerande kan verkligen göra skillnad. Vissa sysslor som att bädda sängen direkt då du vaknar eller torka av bordet efter varje måltid kommer med säkerhet förändra sättet som du ser på ditt hem. Det får dig att må bra att komma hem och se en bäddad säng eller ett fläckfritt middagsbord. Fläckar och annan smuts är lätthanterade om du tar hand om dem på en gång. Att skjuta på saker är allas svaghet, men speciellt då det gäller städning.
 1. Mindre är bättre. Detta gäller än mer sakerna som du har i ditt hem. Mycket saker i huset kan göra ditt hus till ett ständigt kaos. Så börja plocka bort lite i ditt hem och njut av ett luftigt och rent hem.

Men dessa 5 enkla tipsen så kan du vara säker på att städa huset aldrig igen känns som något överväldigande.

Artikel skriven av Flyttstädning Pris

Därför bör du anlita en städfirma för städservice av ditt hem

När det kommer till städservice, finns det ett par saker som är viktiga att veta. Vanligtvis kan du inte göra all din städning själv. När du är klar med att återställa ditt gamla hem, eller när du flyttar in i ett nytt hem, är det viktigt att få hjälp av ett städföretag.

Hur Städservice kan förbättra ditt sätt att leva

Om du inte städar ditt hem fullständigt då och då, kan det resultera i allvarliga konsekvenser. Smuts kan ha en effekt på kvaliteten av funktionerna i ditt hus, och det kan orsaka ytterligare kostnader som kommer att vara dyra.

Djuprengöring då och då

Om du vill få ditt hem helt städat, kan du boka en engångs- städning. Denna städtjänsten kan enkelt modifieras utefter dina behov, så du kan prata mer med din städfirma för att få ytterligare information. Du kan välja vilka områden på egendomen som du vill ska bli städat, du kan säga på ett precist sätt hur du vill att de ska städa och nämna andra önskemål som du kanske har. Städfirmor kan erbjuda dig:

 • Badrumsrengöring – De professionella städarna kommer noggrant att städa ditt badrum. Detta är den smutsigaste delen i ett hus, så en noggrann rengöring där är väldigt viktigt. De kommer att rengöra din dusch, ditt badkar, ditt golv och så vidare. Allting kommer att rengöras, och inte den minsta detalj kommer att glömmas bort.
 • Köksrengöring – Om du väljer detta alternativet, kommer specialisterna att städa hela ditt kök noggrant. Detta betyder att minsta lilla detalj i ditt kök kommer att städas både från insidan och utsidan.
 • Städa andra områden – Detta inkluderar damning av flera områden, städning av dörrar, fönsterkarmar, möbler, strömbrytare, golv och så vidare.

Vanlig Städservice

Städfirmor kan även tillhandahålla vanlig städning som ett alternativ. Detta betyder att de som städar kommer fixa hela ditt hem, eller om du vill, bara en del av det. Du får själv välja mellan de två olika sorterna.. Dock finns det skillnad i de olika procedurerna. Den vanliga städningen kommer inte ta hand om den djupt rotade smutsen; du måste välja djuprengöring om du vill få bort det. Vanlig städning, kommer dock att hjälpa dig med vanlig underhållning av ditt hus.

Vanlig städning genomförs oftast en gång i veckan, varannan vecka eller varje månad: Du kan välja helt enligt dina behov. Städfirman kommer att skicka sina städare, och de kommer att:

 • Städa dina bänkar och skåp
 • Städa din utrustning i köket
 • Städa golvet, stekpannor och diskho
 • Tömma soptunnor
 • De kommer städa allting i ditt badrum
 • Vaxa golvet
 • De kan damma allt i ditt vardagsrum och sovrum
 • De städar dina möbler

Det finns massa möjligheter. Allt du behöver göra är att bestämma dig för om du behöver en djup eller vanlig städning. De flesta städföretag täcker olika sorters städning så det är viktigt att ta reda på vad din favoritfirma gör och vad de erbjuder.