Städtips – Städa hemmet effektivt

För upptagna människor som inte har massor med fritid eller tid över till att städa sina hem5 smarta städtips online kan städning bli en sådan överväldigande syssla. När man kommer hem från en stressig dag på jobbet så vill de flesta bara ta det lugnt, och sällan känner man för att städa särskilt mycket.
Men när barnen börjar bli sjuka och när du själv drar dig för att komma hem till ditt stökiga hus, så är det helt enkelt dags att ta tag i städningen.

Här är 5 enkla städtips för hemmet som du kan följa:

  1. Schemalägg när du ska städa hemma och förhoppningsvis så schemalägger du inte nu nästa städning till nästa år. Helger är den bästa tidpunkten för att städa, speciellt om du jobbar under veckorna. För att göra det enklare kan du även dela upp sysslorna över flera dagar i veckan. Till exempel så kan du schemalägga ditt rum och barnens rum på onsdagar. Vardagsrum och matrum på lördagar och badrum och garage på söndagar. Allt beror på hur du själv vill hantera sysslorna. Kom ihåg, ju mer du tillåter att saker läggs på hög och ju mer du väntar till det värsta, desto större och svårare kommer städningen att vara till sist.
  1. Organisera ditt städmaterial. En anledning till att så många inte gillar tanken på att städa är att det tar sådan lång tid att hämta allt de behöver för att städa. Badrumsrengöringsmedel står bäst under handfatet, och du kan enkelt rengöra ditt badrum om du vet att rengöringsmedlen finns lätt till hands. Du kan också förvara dammtrasor och möbelpoleringsmedel i rummen. Att investera i bra rengöringsmedel och redskap är ett måste, så schemalägg en tid då du kan köpa allt som du behöver för att städa huset, och förvara det sedan där du lätt kan nå dem.
  1. Pröva en snabbstädningsteknik. Det är fullt förståeligt att när du kommer hem så är du trött och allt du vill är att vila. Men, om du klarar av att göra små snabbstädningar nu och då, så kan det verkligen minska dammet och smutsen som annars byggs upp. Att plocka av bordet och i rummen kan lätt utföras medan du är avslappnad och lyssnar på musik. Att rengöra på en gång då man ser att det börjar bli smutsigt är oerhört viktigt. Snabba och enkla metoder för att torka av och damma kan verkligen få bort damm och få rummen att se så mycket bättre ut.
  1. Ögonblickligt agerande kan verkligen göra skillnad. Vissa sysslor som att bädda sängen direkt då du vaknar eller torka av bordet efter varje måltid kommer med säkerhet förändra sättet som du ser på ditt hem. Det får dig att må bra att komma hem och se en bäddad säng eller ett fläckfritt middagsbord. Fläckar och annan smuts är lätthanterade om du tar hand om dem på en gång. Att skjuta på saker är allas svaghet, men speciellt då det gäller städning.
  1. Mindre är bättre. Detta gäller än mer sakerna som du har i ditt hem. Mycket saker i huset kan göra ditt hus till ett ständigt kaos. Så börja plocka bort lite i ditt hem och njut av ett luftigt och rent hem.

Men dessa 5 enkla tipsen så kan du vara säker på att städa huset aldrig igen känns som något överväldigande.

Artikel skriven av Flyttstädning Pris